AKTUELNO

Gradonačelnici Beograda i Rabata, Siniša Mali i Mohamed Sadiki, potpisali su danas Sporazum o partnerstvu i saradnji i Memorandum o razumevanju između dva grada.

Mali je nakon potpisivanja Sporazuma rekao da mu je veliko zadovljstvo što je danas imao priliku da ugosti delegaciju Rabata na čelu sa gradonačelnikom.

- Ovo je za nas velika čast s obzirom da ove godine Republika Srbija i kraljevina Maroko obeležavaju 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.Sjajna je prilika da kroz sporazum o saradnji, koji smo danas potpisali, dodatno približimo naša dva naroda i zemlje i da na ovaj način doprinesemo i daljem jačanju privrednih veza - naveo je gradonačelnik Beograda.

On je rekao da ogrozman potencijal postoji za dalju saradnju Srbije i Maroka a pogovo u oblasti turizma.

- Radimo na uspostavljanju direktne avionske linije Beograda, kazalbanke i Rabata što će dodatno dorpineti približavanju naše dve zemlje - naglasio je Mali.

Tokom sastanka razgovaralo se i o privredoj saradnji, napomenuo je Mali koji očekuje da će saradnja privredih komora Beograda i Rabata biti još bolja.

Sadiki je rekao da je poseta delegacije iz Rabata Beogradu neka vrsta "krune" povodom proslave 60 godina dobrih diplomatskih odnosa Maroka i Srbije.

Događaju su prisustvovali predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

#Beograd

#Siniša Mali

'