AKTUELNO

Jako olujno nevreme praćeno obilnom kišom ponovo nije zaobišlo zapad Srbije. Ogromne količine vode najveću materijalnu štetu ovaj put napravile su na putnoj infrastrukturi mahom na seoskom području u opštinama Ivanjica i Arilje.

Nakon prestanka padavina strahuje se i od pokretanja pojedinih klizišta.

- U skoro svih 19 mesnih zajednica imamo prijavljenu štetu na putnoj infrastrukturi. Opština Ivanjica će poslati komisiju na teren u ponedeljak. Sva šteta je na makadamskim kolovozima, ali i na mnogim asfaltnim putevima ima dosta nanetog materijala usled bujica koje su tekle putevima. Čim stane kiša krećemo u sanaciju oštećenih puteva - rekao je za RINU Momčilo Mitrović predsedni opštine Ivanjica.

Slična situacije je i u opštini Arilje čiji su meštani prethodnih dana već pretrpeli velike štete od nevremena, naročito grada koji je desetkovao rod malina.

- Na svu sreću u Arilju ovaj put nije bilo grada. Međutim, putna infrastruktura je stradala najviše u Mesnim zajednicama Visoka, Bjeluša, Brekovo i Trešnjevica. Po stabilizaciji vremena nadležne ekipe će sprovesti aktivnosti na sanaciji štete - izjavio je Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

Nevreme je tokom večernjih sati pogodilo Čačak i teritoriju opštine Lučane gde je prema rečima predsednika Milivoja Dolovića takođe pričinjena šteta na putnoj infrastrukturi.