AKTUELNO

Nakon poplave koja se u ranim jutarnjim satima dogodila u čačanskom selu Jančići, zatečeni meštani stoje na obalama reke Kamenice i sabiraju svu štetu koja je nastala za samo nekoliko trenutaka. Ovakva poplava, prema njihovm rečima, ne pamti se ni 2014. godine.

"Teška noć, ali još teže jutro je iza meštana. Voda je ušla u kuće i vikendice, poplavljeni su voćnjaci, odneti putevi i prilazi do domaćinstava. Reka je još uvek nabujala, mutna i prljava sa sobom nosi drveće i građevinski materijal koji je pokupila svojim tokom. U selu je pričinjena ogromna materijalna šteta, ali najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Tek sada kada su padavine stale mogu se videti sve razmere ovih poplava", kaže za RINU meštanin Milija Savić.

Foto: RINA

Nevreme je ogromnu štetu pričinilo u selu Bogdanica koje se nalazi na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Vodena stihija odnela je dva mosta koji su potpuno uništeni.

"Od mostova nije ostalo ništa, ovo je nezapamćena katastrofa i čak gore nego 2014. godine. Niko nije očekivao ovakve poplave, voda je ušla u kuće a ljudi su bežali na spratove kako bi se spasili. Čitavu noć nije bilo sna", kaže Petar Petrović.

Foto: RINA

Poplavljene su kuće i u čačasnkim selima Prijvor i Caganje koje se nalaze ored rečnog korita. U Miokovcima je došlo i do urušavanja mosta na reci Čemernici koji povezuje nekoliko sela.

Foto: RINA

"U ranim jutarnjim satima vatrogasci spasioci su evakuisali ženu iz Prijevora. Čim to vrmenske prilike dozvole kreće se u sanaciju oštećenih puteva", rekao je Bratislav Zečević iz Civilne zaštite Čačak.

Foto: RINA

Autor: