AKTUELNO

Da na Internetu svako sebi daje pravo da vređa i omalovažava druge, čak i bez pravog povoda i samo na osnovu ličnih preferencija, zabluda ili predrasuda, opšte je poznata stvar i naša svakodnevica, a posebno je rizično kada loši komentari potiču od onih koji bi trebali da budu stariji i mudriji.

Nedavno je srpski Tviter zapalio prilično degutantan komentar jednog tviteraša, koji je ispod fotografija mlade devojke koja je podelila svoje izdanje za matursko veče bez imalo stida napisao: "Pošto sat?".

Komentar, iako na prvu sasvim bezazlen, zapravo je otrovna aluzija, ali mu je ova maturantkinja sjajno doskočila.

Foto: Twitter.com/Printscreen

- Ne znam tačno marku sata, čika Radovane, pogledaću pa ću Vam reći, negde oko 13 hiljada, nisam sigurna, pozdravite decu i unuke - napisala je Kristina.

Naime, sporni komentar ostavio je tviteraš koji se predstavlja kao Radovan Spasojević, a koji je sasvim očigledno duplo stariji od ove maturantkinje, te čak ima i decu njenih godina. Upravo zato je njegova opaska naišla na žestok bes tviteraša, a mnogi su ustali u Kristininu odbranu. No, nažalost, bilo je i onih koji su podržali ovakav način ophođenja.

Evo samo nekih od komentara u okviru ove žučne rasprave:

"Još će mnogo vode Dunavom proteći dok "dobre i poštene muškarčine" sa malim alatkama ne shvate da žena može da postoji, radi i obuče šta hoće a da oni ne moraju da projektuju svoju jadnost preko jednostavno njenog postojanja. ZNAM ŠOKČINA"

"Mi bumeri i ostala starija generacija crkavamo od muka na mlados' koliko vidim u komentarima. Bože koliko smo zadrti. Svaka generacija ima nešto svoje što se tiče stila oblačenja, aman ne budite dede i babe u duši."

"Au čoveče, koji je to prostački komentar devojci pristojno obučenoj? Ovde gradiš imidž, oca, domaćina, Srbina, a iskačes kao " je*obite" sociopate."

"Baš sraman komentar. Naročito ako ste i sami otac."

"Rale, nekad preskoči da komentarišeš ako ti se stajling neke devojke ne sviđa, preterao si.Znaš koliko ljudi u toku jednog dana bih mogao ovde da izvređam za raznorazne stvari?"

"Imaš ćerku čoveče, ovo je takođe nečija ćerka!"

"Daj bre druže, ovo je dete, koji ti je đavo?"

Autor: