AKTUELNO

Razočarani gost je objavio račun iz jednog kafića na Fejsbuku jer smatra da je platio previše za ono što je naručio.

Kafa u kafiću, a posebno u turističkim mestima, očigledno je postala pravi luksuz. Još ako naručite i sok ili odlučite da jedete, budite spremni na veliki trošak. Sve je veće nezadovoljstvo građana koji se žale na previsoke cene kako u srpskim tako i u hrvatskim restoranima i kafićima.

Svi su svesni globalne krize izazvane ratom, ali se ipak ne mogu načuditi visokim cenama. Poslednji takav primer dolazi iz jednog opatijskog kafića. Razočarani gost je objavio na svom Fejsbuk nalogu račun iz jednog kafića u Opatiji, jer smatra da je platio previše za ono što je naručio.

Foto: Pixabay.com

- Nisam od onih koji računaju svaki peni na računu, ali… - napisao je u statusu na svom Fejsbuk profilu, postavljajući račun na kome su prikazani mali kroasan sa šunkom i sirom, mala kafa sa mlekom i limunada, a sve je to platio čak 14 evra. Tačnije, kroasan je platio 4 evra, mali makijato 4,26 evra, a limunadu 6 evra.

Ljude je najviše iznenadilo to što je kafa koštala više od kroasana, pa su ispod njegove objave na Fejsbuku ostavili gomilu komentara. Većina je zgrožena paprenim cenama.

"Ovo je strašno, ovo je strava", "Ne razumem, makijato je skuplji od kroasana sa šunkom i sirom - pa kakva je ovo računica?!" "Ista je cena u Madridu. Pa, onda bih radije pio tamo", samo su neki od komentara ispod njegove objave na Fejsbuku.