AKTUELNO

Goran Milenković, pomoćnik ministra za brigu o selu, rekao je da Srbija ima šansu da u globalnoj krizi na tržištu hrane ostvari uspeh i pritom razvije sela, koja su se decenijama nekontrolisano gasila i nestajala.

- Zalaganjima ministra Krkobabića i posvećenosti rešavanju ovog opštedruštvenog pitanja čitavog Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, ali i veštoj politici predsednika Vučića, pre svega omogućavajući dobre ekonomske i finansijske uslove, u Srbiji funkcioniše preko 1.100 zadruga. To su u najvećoj meri zemljoradničke zadruge, čemu trenutna i predstojeća kriza hrane daje ogroman značaj - izjavio je Milenković i dodao:

- Podsticanje poljoprivredne proizvodnje bespovratnim finansiranjem zadruga, dodelom seoskih kuća stanovništvu i drugim programima Ministarstvo za brigu o selu stvara kvalitetniji život u selima, ali daje i dodatni zamah pozicioniranju Srbije na globalnom tržištu hrane. To je svakako vetar u leđa proizvođačima da se udružuju u zadruge i koriste podsticaje Ministarstva.

#Goran Milenković