AKTUELNO

Jak grad veličine kokošijeg jajeta pogodio je tokom poslepodnevnih sati teritoriju Dragačeva.

Na najvećem udaru našle su se mesne zajednice Dragačica, Bjelica, Vučkovica i Кotraža. Nevreme je potrajalo oko 15 minuta, a za to vreme pričinjena je velika šteta na poljoprivrednim usevima i putevima, ali oluja je nosila i crepove sa kuća.

Foto: RINA

- Navikli smo na nevreme, ali ovo danas je bilo izuzetno silovito. Grad je na pojedinim mestima bio izuzetno krupan, lupao je automobile i crep na kućama. Šoferka na našem vozilu je potpuno uništena nakon nevremena, a krov pomoćnog objekta je sada sav u rupama. Tamo gde je grad zakačio maline čija je berba već počela ništa nije ostalo - kaže Žiko Ranović iz sela Bjelica čije je domaćinstvo pretrpelo veliku štetu.

Foto: RINA

Prema rečima prvog čoveka opštine Milivoja Dolovića dejstvovano je pravovremeno sa svih protivgradnih stanica.

- Ispaljeno je 76 raketa i to je doprinelo da se umanji šteta od nevremena koje nas je zadesilo. Кolike su tačno štete znaće se nakon prestanka padavina, a komisija će ukoliko bude bilo potrebe biti poslata na teren. Najveću štetu zasigurno su pretrpeli malinjaci, a oštećeni su i lokalni seoski putevi. Od siline nevremena pojedina stabla su iščupana iz korena i na taj način prekinula saobrćaj. Čim vremenske prilike to dozvole krenuće se u sanaciju šteta koje je izazvala oluja - izjavio je Dolović.

Foto: RINA

Dodaje da se zbog ozbiljnosti stanja ne isključuje ni mogućnost uvođenja vanredne situacije na delu teritorije opštine Lučani.