AKTUELNO

- Geslo demonstracija "Vratite nam državu" ne samo da je apsurdno, jer ga ističu vojnici i policajci, već je i uvredljivo za građane Srbije - ističe se u saopštenju.

Sindikat policije i policijskih starešina sa predsednikom Blažom Markovićem na čelu uputio je medijima saopštenje u kojem se ističe da su zakazani protesti isključivo politički, a ne sindikalni.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Za koji dan je najavljen protest jednog vojnog i jednog policijskog sindikata – po sedmi put unazad godinu dana. Niko ne spori pravo da se legalno izražavaju stavovi na protestima ali u ovom slučaju, krajnje je indikativno da će se oni odvijati pod parolom "Vratite nam državu". I ne samo da je indikativna već je i jako opasna ova krilatica jer se radi o protestantima – vojnim licima i delu policijskog sastava, dakle onih koji bi trebalo da su prvi na braniku te iste države koja se, kao, negde izgubila. I do sada je bilo jasno da se iza tobožnjih protesta za poboljšanje materijalnog položaja policije i vojske kriju, ni manje ni više, čisti politički stavovi. Još gore, to su aktivnosti koje nemaju veze sa sindikalnim ciljevima, već se čini da im je cilj upravo destabilizacija zemlje kojoj bi oni trebali da su prvi na braniku.

Da bi pretstojeći protest dobio još apsurdniji ton, pobrinuo se nedavno otpušten policajac, predsednik nekakvog minornog sindikata koji je dobio neuobičajeno veliki prostor u jednim dnevnim novinama (da li uopšte treba napomenuti da se radi o opozicionom glasilu). Taj dojučerašnji kolega daje svoje čisto političke procene da država guši pobune u vojsci, zaboravljajući da će se problematični protest o kome je gore bilo reči, održati u glavnom gradu bez ikakvih ograničenja. Na tom protestu će najverovatnije biti i rečeni sindikalac, koji se u intervjuu samosažaljeva ali ne daje objašnjenje – opravdanje za više od pola miliona dinara sindikalnih para svog sindikata za koje se ne zna ni gde su ni kako utrošene.

Naravno da će se među demonstrantima naći više takvih individua kao što je i ova opisana. Ali suština je da će biti i kolega koji ne žele da vide napore koje aktuelna vlast, a posebno vrh MUP-a, ulažu na poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih. Ne žele da se osvrnu na značajno zanavljanje voznog parka, uniformi i dr., jer su opterećeni političkim parolama svojih vođa, koji opet biju nečije tuđe, političke bitke.

Geslo demonstracija "Vratite nam državu" ne samo da je apsurdno, jer ga ističu vojnici i policajci, već je i uvredljivo za građane Srbije. Sa čisto političkog gledišta (obzirom da se upravo o tome radi - pa je i naš komentar upravo takav), ispada da su građani na izborima glasali protiv sebe, da su za vršenje vlasti masovno izglasali stranačku koaliciju kojoj je namera da uništi državu - i slične nebuloze i gluposti. Sigurni smo, kao i velika većina pripadnika policije da su glasači u Srbiji znali kome su poverili glasove, da nisu glupi i beslovesni kakvim žele da ih predstave ova dva-tri sindikata. Pre će biti da stvari obrnuto stoje - da će se antidržavne i antinarodne parole i inicijative, vratiti kao bumerang svojim autorima. Vratiće se tako da će te organizacija smestiti u bezznačajnost gde im je i mesto. Da se nađu na tom, zasluženom mestu, pomoći će im ogromna većina pripadnika MUP-a bila sindikalno organizovana ili ne. Među njima će svakako biti i sindikat potpisan ispod ovih redova.

#Protest

#Sindikat

#Sindikat policije i policijskih starešina

'