AKTUELNO

Svečanom akademijom i dodelom javnih priznanja obeležen je Dan opštine Mladenovac. Na ovaj dan, 2. avgusta 1893. godine, ukazom Kralja Aleksandra Obrenovića, Mladenovac je proglašen za varošicu.

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, čestitao je Mladenovčanima Dan opštine a dobitnicima javnih priznanja zahvalio se na doprinosu koji su dali i daju u različitim oblastima društvenog života opštine Mladenovac.

Svečanoj akademiji prisustvovao je i savetnik za bezbednost predsednika Republike Srbije, gospodin Milorad Veljović, koji je u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića i svoje lično ime čestitao Dan opštine građanima Mladenovca i preneo iskrenu zahvalnost predsednika Republike na podršci koju građani daju njemu i rukovodstvu države u borbi za dalji prosperitet Srbije i svhih građana.

Foto: Opština Mladenovac

Gradonačelnik Grada Beograda, gospodin Aleksandar Šapić, uputio je srdačnu čestitku povodom Dana opštine, u kojoj se navodi: "U svoje lično ime i ime Beograđana, čestitam svim građanima Mladenovca 2. avgust, Dan opštine. Neka Vam ovaj dan donese duh jedinstva i radosti, uz želju da praznične dane provedete u zdravlju, veselju i blagostanju sa svojim porodicama, prijateljima i gostima."

DOBITNICI ZAHVALNICE GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC

- Preduzeću "Tomić ogrev",Preduzeću "Oganj kovano gvožđe",Prvo mesto na konkursu Društva učitelja Beograda pod nazivom "Primeri dobre učiteljske prakse" svrstali su Aleksandru Gojković, učiteljicu u Osnovnoj školi "Kosta Đukić" u dve najbolje učiteljice na teritoriji grada Beograda, medicinskoj sestri Doma zdravlja u Mladenovcu, gospođa Živoslava Sređković, koja u krugu svoje porodice uživa u zasluženoj penziji. Ona je jedna od heroina koje su, u teškim danima epidemije variola vere, bile i ostale istrajne na svojim radnim mestima i dosledne u poštovanju principa profesionalne etike i udruženju "Vredne ruke Rabrovca" osnovanog pre dve godine.

Foto: Opština Mladenovac

POVELJE GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC

Istoričar umetnosti i likovnog kritičar Radiša Marinković, OŠ "Bora Lazić", Rasadnik Komerc iz Rajkovca, učenici Gimnazije Mladenovac, Ritmičko-gimanstički klub "Olimpik",Gordana Vukićević, majka dečaka Vuka i uskoro jedne devojčice, ali i veliki prijatelj dece sa poteškoćama u razvoju, vlasnica preduzeća ''Pile Produkt'' i dr opšte medicine Dnijela Majstorović Njegovanović.

GRB GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC dodeljuje se za najvrednija dotignuća i ukupno stvaralaštvo koji doprinose sveukupnom razvoju i afirmaciji opštine.


Ovogodišnji dobitnik najvišeg javnog prizanja Gradske opštine Mladenovac je dugogodišnji igrač, cenjeni trener i istaknuti sportski radnik Dragan Ivanović Keni čijnj ime se u svetu sporta izgovara sa velikim poštovanjem. Ove godine, sportska manifestacija Stritbol turnir, čiji je on jedan od inicijatora i organizatora, obeležila je svoj jubilej, 25 godina postojanja i održana je kao i prethodnih godina na terenu u naselju 25. maj, mestu na kojem se rado okuplja, takmiči i druži mladenovačka omladina, nazivajući ga kolokvijalno Kenijevim terenom. Podaci da je preko 10.000 takmičara učestvovalo na sportskim manifestacijama i aktivnostima u njegovoj organizaciji, da su mnogi tereni u Mladenovcu izgrađeni zahvaljujući njegovoj viziji i zalaganju dokaz je da je Keni svoj život posvetio sportu i da su mu upravo zbog tih zasluga vrata svih sportskih institucija otvorena.

Na Svečanoj akademiji, u muzičkom delu programa, nastupila je srpska primadona Jadranka Jovanović.

Foto: Opština Mladenovac

Foto: Opština Mladenovac

Autor: