AKTUELNO

Uredba kojom se definišu uslovi za dodelu subvencije majkama za kupovinu prve nekretnine jedna je od najvažnijih mera za podsticaj nataliteta i podrške majkama u Republici Srbiji, rekla je za "Novosti" Darija Kisić Tepavčević, Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije.

- Država je odlučna da podrži mlade parove da reše stambeno pitanje i zasnuju svoje porodice, jer tako ulažemo u još bolju budućnost naše zemlje. Budući da je dosadašnja praksa pokazala da su postojale nedoumice u primeni Uredbe i da majke koje su umesto predugovora podnosile ugovore o kupoprodaji nekretnine, u narednom periodu nadležni organi će učiniti sve da se pronađe pravni osnov da one majke koje su u momentu rođenja deteta ispunile sve uslove, dobiju podršku države.

- Pozivam majke koje su rodile decu u ovoj godini, ukoliko ispunjavaju uslove, da podnesu zahtev za subvenciju za kupovinu nekretnine, jer država je odlučna i finansijski spremna da ih podrži - zaključila je Kisić Tepavčević.

Autor: