AKTUELNO

Neprijatne situacije nisu nešto što uvek možete da izbegnete, a posebno ume da bude uznemirujuće i strašno ako vas nešto tako zadesi u stranoj zemlji.

Nedavno je u Fejsbuk grupi "Live from Greece" jednu takvu situaciju podelio turista iz Srbije, koji se našao na putu između Stavrosa i Metamorfozisa u Grčkoj tokom noći i doživeo scenu koja mu je uterala strah u kosti.

"Na putu između Stavrosa i Metamorfozisa. Na nekih 20 kilometara od Stavrosa, zaustavili smo kola da dete izvrši malu nuždu. Bio je mrak, neka livada, proširenje pored puta. Čuo sam neki lavež pasa i tad ugledao veliko kuče da ide prema nama, uveo sam dete u kola i ja utrčao. Tad sam ugledao tri ogromna šarplaninca, skakali su na kola u pokretu, grebali, sreća da smo im umakli. Samo želim da upozorim ostale članove da paze na toj lokaciji, da su nas dohvatili bilo bi strašno. Hvala bogu sve je prošlo ok", napisao je Nenad.

Foto: Facebook.com


Njegovo upozorenje neke članove je uplašilo, drugi su otkrili da ono što se desilo Nenadu nije izolovan slučaj, te nude korisne savete kojima bi u budućnosti mogli da se spreče ovakvi incidenti.

"Nemojte nikada više da se zaustavljate na putu, razne se stvari dešavaju, velika pumpa i nužda na svakih četiri sata i mirni ste", "Prošlo je vreme kada smo mogli da stanemo gde hoćemo. Hvala na upozorenju!!!", "Pazite se. Ti veliki ovčarski psi su tipični za Grčku", "Užas, moram prizvati i sećanje na slučaj, kad su zaustavljali autobus "usput" da putnici predahnu i pri izlasku iz istog upadaju u provaliju - znači oprez, neki su od komentara ispod ove objave.

Članovi grupe Live from Greece na Fejsbuku nastavili su da dele svoja iskustva.

"Isto nam se u junu dogodilo ali na ulazu u Grčku. Prešli granicu, seli kafu da popijemo... čopor pasa, igrali se s našim psom. Krenuli dalje, i posle stotinak metara najveći među njima nam je skočio na prozor suvozača, stali smo, on udari u staklo pa se odmakne pa opet zaleti i udari. Stvarno je bilo jezivo... Muž krene polako, on ispred auta, pa na haubu i na šoferšajbnu onako šapama, horor. Volimo pse, nismo ubrzavali da ga ne povredimo, nije nas ostavljao na miru sigurno ceo kilometar... I onda se umorio, iskoristili smo priliku, gas i umakosmo. Sad dok pišem pa mi nije svejedno, zamislite kako smo se osećali u realnom vremenu", dodali su ostali.

Neki su podelili i svoj "način zaštite", te kažu da baš zbog sličnih situacija uvek nose malo granula za pse sa sobom, kako bi ih umirili i izbegli napad.

Autor: