AKTUELNO

Filip Jakšić, vlasnik Doma za stare "Rojal" optužen je od strane dveju radnica koje su u iskazima svedočile o užasnom postupanju prema korisnicima i zaposlenima u nelegalnom domu smeštenom u Krnjači. Kako je Jakšić istakao, u pitanju su napumpane notorne laži, a pozadina svega jeste ljubomora.

Voditeljka Jovana Jeremić je vlasniku doma, u Novom Vikend jutru na televiziji Pink, omogućila da iznese svoju stranu priče, i objasni šta se zaista dešavalo u domu za stare, koji je radio bez licence izdate od Ministarstva zdravlja.

Voditeljka je zajedno sa novinarom, urednikom i voditeljem Nemanjom Velikićem sa Jakšićem razgovarala o ovoj temi, a u studiju su, zajedno sa njima bila još dva gosta, među kojima i ćerka žene koja je u spomenutom domu slomila butnu kost, nakon čega je preminula.

Marijan Sfera, takođe jedan od vlasnika drugog, licenciranog Doma za stare, istakao je da bi o celoj priči trebao da govori neko iz Ministarstva za rad i socijalna pitanja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vi imate divan objekat, ja imam divan objekat i mnogo sam uložio da bih dobio licencu ministarstva zdravlja. To je koštalo jako mnogo, i vremenski i materijalno - naveo je Sfera.

''SVE MI JE NAMEŠTENO!''

- Sve mi je namešteno. Sumnjam na jednu radnicu koja je jurila mog brata, iz emotivnih razloga. Ona je potom iz tog razloga dala otkaz. Njih dve su dale iskaz, a one su bile prijateljice - rekao je Jakšić.

Kako je istakao, dom Rojal je podneo svu dokumentaciju za licenciranje pre početka rada, međutim, sve do danas, oni nisu dobili zvaničnu licencu.

Na ovu konstataciju, novinar Nemanja Velikić, istakao je da on nema takvu informaciju i da mu je u ministarstvu rečeno da Jakšić i njegov brat nisu predali nijedan papir, na šta je Jakšić dodao da je čak u jednom trenutku čitav predmet nestao.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kada je došla Darija Kisić na ovu poziciju, ona nas je ohrabrila i da nastavimo da radimo svoj posao. Ja još jednom kažem da smo predali svu dokumentaciju, i da smo čak tri puta radili i dopune - naveo je Jakšić.

Jakšić je potom, na opasku, da je dom bio zaključan kada su zaposleni u ministarstvu došli kako bi razgovarali sa njima, rekao da je svaka televizija pozvana da uđe u isti.

- Fali nam jedan papir, ates za septičku jamu. Mi smo se našli u pat poziciju, i morali smo da krenemo da radimo - priča Jakšić.

- I meni su došli iz ministarstva, i nisu mi dali dozvolu d aradim, dok nisam stavio ogradu na bazen. Nisam smeo da primam ljude dok to nisam sredio. Inspekcija je najmanje 20 puta bila kod nas u vanrednim proverama. I na kraju, u svim tim posetama, ja sam na kraju dobio odobrenje - ubacio se Sfera.

Kako je istakao Jakšić, u najkraćem roku, prikupiće potpise korisnika u domu, koji će posvedočiti da su zadovoljni uslovima u domu za stare.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sakupićemo sve što je potrebn, vaše ekipe su dobrodošle kad god. Dom ima potpuno najmoderniju tehnologiju, po najvišim standardima, a taj jedan papir je bio potreban da se dobije licenca. Mi smo bili prinuđeni da radimo, jer smo brat i ja treća generacija koja ulaže u to. Nama je cilj da zapošljavamo, radimo... - objašnjava Jakšić.

Govoreći o pomenute dve radnice koje su iznele optužbe na njegov račun, Jakšić ističe da će iste tužiti, još jednom ponavljajući da je iza svega ljubomora i žal zbog otkaza.

Pelka Božić je istakla da je njena majka umrla u pomenutom domu, gde je i prethodno polimila butnu kost.

Moja majka je 2019. primljena u dom. Bila je razumna, nije bila dementa... Prve povrede na majci sam videla 2020. godine... - Priča Božić.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: