AKTUELNO

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije primio je 5. avgusta 2022. godine u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu Njegovu Ekselenciju g. Dušana Spasojevića, ambasadora Republike Srbije u Republici Grčkoj.

Razgovor je većim delom bio posvećen potrebni daljeg učvršćivanja i osnaživanja tradicionalno dobrih srpsko-grčkih odnosa, čeha su i patrijarh Porifirije i ambasador Spasojević zastupnici i potpuni jednomišljenici. Njegova Svetost Patrijarh je naročito istakao da su, iz njegove perspektive, duboke istorijske veze dva naroda krunisane prijateljskim i bratskim odnosom Grčke države, naroda i Crkve pokazanim prema Srpskoj Crkvi i srpskom narodu tokom tragičnih devedestih godina prošlog veka. To što su Grci tada bili možda i jedini pravi i postojani prijatelji Srba, ogromna pomoć koju su nam tada pružili je ono što mi nikada ne smemo i nećemo zaboraviti. Patrijarh   je zablagodario ambasadoru na svemu što čini u tom cilju.

Foto: spc

Ambasador Spasojević je ukazao na široki spektar mogućnosti za unapređenje saradnje dve države i dva prijateljska naroda, a posebno na nezaobilazno mesto sestrinskih Crkava, Jeladske i Srpske, u tom cilju.

Prijemu je prisustvovao Njegovo Preosveštenstvo Episkop marčanski g. Sava, šef Kabineta Patrijarha srpskog.

Autor: