AKTUELNO

Nadam se da će epilog imati kraj u kojem će svi oni koji su okrvavili svoje ruke poneti svoj teret, rekao je za PINK profesor doktor Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za studije bezbednosti MB.

Bjegović je rekao da je neobjašnjivo odakle potreba za bombardovanjem izbegličke kolone, civilne kolone gde su bili starci i deca.

- Hrvatska pokušava da se pere od tog zločina, ali postoje podaci koje Srbija ima, odakle su ti avioni poleteli. Ono što je nepobitno jeste da o tome postoje ratni dnevnici, postoje dnevnici naleta, ono što se obavljalo tada od zadataka – rekao je Bjegović.

Kako kaže, bilo bi dobro otići na međunarodni sud i tražiti da se ti dnevnici dobiju na uvid.

- Neshvastljivo je da posle zločina na području Krajine, ti avioni prelaze na drugu državu da bi još jednom potvrdili to svirepo ubijanje, da učine zločin za koji nema opravdanja – rekao je Bjegović.

Foto: TV Pink Printscreen

On kaže da se nada da će epilog imati kraj u kojem će svi oni koji su okrvavili svoje ruke poneti svoj teret.

Ističe da možda zato i ne čudi ponašanje u kojem se slavi i dan danas slavljenje zločina nad nevinim narodom.

Istoričar Nebojša Damjanović, rekao je da se istorija ne piše po sudskim presudama, dodajje da misli da se ne naglašava dovoljno da su glavni organizatori svega toga bili visoki oficiri JNA, članovi saveza komunista.

Foto: TV Pink Printscreen

Bjegović je rekao da su oni kolonu mogli da vide golim okom i da su veoma svesni šta su granatirali.

- Svi su bili razoružavani, postojao je punk vojne policije koji je to razoružavao, niko nije bio pod oružjem. A u ovoj koloni su bili starci i deca, a oni su naglasili da je ta kolona bila legitimni vojni cilj – rekao je Bjegović.

Kako kaže, očito u njima radi neki gen krvavih ruku, ruku koje su to počinile.

- Rat u Hrvatskoj od 1995. godine nije stao, oni i dan danas u medijima imaju upravo to - kaže Bjegović.

Autor: