AKTUELNO

Član ekološke radne grupe u Skupštini grada Kragujevca Dejan Nestorović posetio je Opštinu Rača i obišao regionalni put Resnik-Malo Krčmare, koji je urađen na njegovu inicijativu podnetu pre pet godina.

Nestorović je izjavio da je Grad Kragujevac, zahvaljujući ovoj saobraćajnici, preko Rače spojen sa auto-putem Vožd Karađorđe.

- Zaista je impresivno koliko je dobro odrađen put. Izgleda kao avio-pista na aerodromu Nikola Tesla! Najveću zahvalnost na operativno-tehičkom planu dugujemo predsedniku Skupštine Opštine Rača Branku Radosavljeviću i odbornici Snežani Đaković. Logistiku su nam dali gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, predsednik Opštine Rača Nenad Savković i Aleksandar Senić, direktor u "Kooridorima Srbije", dok se moja malenkost bavila lobiranjem da se ovaj značajan put uradi u vrlo teškim vremenima u kojima se nalazi Srbija, zbog loših svetskih okolnosti - rekao je Nestorović i dodao da je zaista impresivno gledati koliko se Opština Rača ubrzano razvija turistički i privredno zahvaljujući progresivnom razvoju putne infrastrukure.

Inače, više od 60 odsto putne infrastrukture je urađeno u Opštini Rača.

- Predsednik Opštine Branko Radosavljević ne prestaje da radi čak ni za vreme praznika i verujte putevi po selima su asfaltirani do prilaza njivama, svaka kozija stazica se radi. Rača je ekološka opština sa izuzetnim potencijalom za razvoj lovnog turizma, s posebnim osvrtom na zdravu hranu, izuzetno kvalitetan med iz Sipića i brendiranu rakiju od bele dunje koja je svetskog kvaliteta. Ne smemo da zaboravimo ni lekoviti potencijal vode za očne bolesti koju poseduje Miraševačka banja. Jedna od najlepših srpskih destinacija je Viševac, rodno mesto vožda Karađorđa, koje će pored etno-kompleksa dobiti i istoimeni auto-put svetskog kalibra, zahvaljući Aleksandru Seniću.Nema sumnje da ce Rača sa izgradnjom auto-puta postati lokomotiva razvoja Šumadije, koja vec uveliko privlači investitore iz čitavog sveta od Kine do Arapskih zemalja - poručio je Nestorović.

#Dejan Nestorović