AKTUELNO

Porodici sa petoro dece iz Pančeva posle dužeg vremena stigla je pomoć. Vlasnik i direktor "Pink media grupe" Željko Mitrović je posle apela na društvenoj mreži Tviter obećao pomoć. Obećano - ispunjeno! I više od toga.

Nada Mitrović će imati redovna primanja, a njena deca krov nad glavom.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovaj zagrljaj je sve što Nada Mitrović ima na svetu. Nezaposlena, samohrana majka petoro dece već tri godine sama se bori za njihovu budućnost. I ova priča podstakla je korisnika Tvitera da zatraži pomoć od Željka Mitrovića, što je on odmah i učinio.

Foto: TV Pink Printscreen

Željko je posetio porodicu Mitrović iz Pančeva, doneo im poklone - garderobu, školski pribor i slatkiše i pola miliona dinara.

Foto: TV Pink Printscreen

Nada će dobiti i posao. Biće, kako je Željko rekao, njegov savetnik za lepo vreme.

- Imaćete kontinuirane prihode i više nećete biti u kategoriji siromašnih porodica. Deca se u Srbiji ne uzimaju zbog siromaštva, samo je predloženo da se deca smeste u hraniteljske porodice. Država ne može sve, ali evo mi smo spremili nekoliko lepih stvari. Imaće kontinuirane prihode, obaveza vam je samo da se jednom javite i kažete da je sve u redu. To nije sve. Sa gradom Pančevom imamo dobre odnose i mislim da će njihovo rukovodstvo pomoći oko toga da se nađe neki plac i ekipa "Kuće od srca" će vam sagraditi dom - naveo je Mitrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Bila je to i rođendansaka želja male Milice koja je danas napunila 10 godina.

Foto: TV Pink Printscreen

Željko je primetio da svim mališanima ime počinje na slovo "M", kao i da su svi odlični đaci.

Priča je počela pre dva dana kada je neko od mojih pratilaca na društvenim mrežama pitao da li može da se pomogne samohranoj majci koja ima petoro dece, kojoj hoće da oduzmu mališane. Stupio sam u kontakt sa resornim ministarstvima i rečeno mi je da se nikada u Srbiji nije desilo da se deca oduzmu zbog siromaštva. Postojao je predlog. Meni je sumanuto da neko zbog socijalnog statusa i siromaštva menja biološke roditelje za hraniteljsku porodicu i doneo sam odluku da im pomognemo da više ne budu siromašni.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekao, izgradnjom kuće će biti rešeni svi aspekti, a potrebno je da samo grad Pančevo da lokaciju.

- Hvala Nadi. To je herojstvo, to se zove nacionalno herojstvo - rekao je Mitrović. Nada se srdačno zahvalila vlasniku "Pink media grupe" na pomoći i dodala da je ovo za nju "preokret života", a Željko je od slavljenice dobio specijalnu zahvalnicu.

Foto: TV Pink Printscreen

Mitrović je izrazio nadu da će ova petočlana porodica moći da bude useljena u novu kuću u roku od 90 dana.