AKTUELNO

Montažna kuća se dosta dugo kao pojam vezivala za zapad, a kod nas se na ovaj sistem gradnje gledalo iz negativnog ugla.

Činjenica je da je kod nas zastupljena tradicinalna balkanska čvrsta gradnja, pa se te kuće nasleđuju i godinama se ne ulaže u njih. Ali ipak kada se okrenemo oko sebe, vidimo da su montažne kuće postale popularne i kod nas.

U poslednje vreme većina ljudi koja je spoznala prednosti montažne kuće odlučuje se baš za nju. Kao najveće i osnovne prednosti izdvajaju da je jedan od jeftinijih oblika gradnje i pravi se od najzdravijeg materijala-drveta.

Većina nas koja prati oglase sigurno nije ostala imuna na slike montažnih kuća koje se izdaju ili prodaju. Istraživali smo kako se kreću cene montažnih kuća na tržištu, većina jeftinijih je montirana i nalaze se po manjim mestima u unutrašnjosti.

Foto: Pixabay.com

Cena najeftinije montažne kuće na oglasima iznosi 6.000 evra. U pitanju je drvena montažna kuća od 20m2, sadrži dve spavaće sobe, dva kupatila i može da se koristi kao vikendica.

Odmah iza nje je montažna kuća čija cena iznosti 14.440 evra. Površine je 52m2, sadrži dve sobe, kupatilu, ima kompletnu izolaciju u podovima, krovu i zidovima. U odličnom je stanju, renoviranje joj nije potrebno.

Montažna kuća površine 82.98 m2 koštaće vas 32.330evra, a u okviru nje se nalaze veliki dnevni boravak, kuhinja, trpezarija, tri spavaće sobe, kupatilo, WC, garaža.

Na oglasima možete videti, da se prodaju dve kuće po ceni 50.000 evra. Jedna od njih je montažna, a druga obična. Montažna kuća je površine 70m2, sadrži veliku dnevnu sobu, dve spavaće i kupatilo. Dodatna prednost je što ima veliku terasu.

Cena montažne kuće od 142.76m2 je 55.750 evra, ima dnevni boravak, kuhinju, trpezariju, četiri spavaće sobe, kupatila, garažu, ostavu. A za površinu od 202.96m2 cena montažne kuće je 81.700 evra.