AKTUELNO

U popularnom letovalištu Nei Pori juče se odigrala prava drama kada je nestala trogodišnja devojčica iz Srbije.

Naši turisti su se brzo organizovali da pomognu roditeljima da što pre nađu dete i na sreću uspeli.

Plavokosa devojčica je brzo ponovo bila na sigurnom, a ljudi su burno reagovali na ovu vest jer kako većina kaže, i sami su se nalazili u takvim stresnim situacijama.

Foto: Grčka info

- U Bugarskoj, na plaži naše prvo letovanje, kćerkica je imala 4 godine. Jedan sekund da operem kanticu ona je krenula nesvesno u gužvu. Da nije bilo devojke blizu nas na peškiru (koja nas je već znala), koja je prstom pokazala i rekla mi: "Jovanka, tamo, tamo", ne znam šta bi bilo... Dve sekunde... jako su nepredvidivi, nemojmo osuđivati tako olako jedni druge - napisala je u svom komentaru naša čitateljka Olivera O. ispod vesti o tome šta se desilo u Grčkoj.

Da ona nije jedina svedoče i drugi.

- Mogu da shvatim da se u masi, gužvi djete izgubi. Prisustvovala sam nestanku djeteta na šetalištu, sreća pa je nađeno vrlo brzo a isto tako sam vidjela i majku koja je pala na koljena ispred čovjeka koji je vjerovatno pronašao djete i stavio na ramena da bi ga vidjeli i prepoznali. Majka je od šoka i iscrpljenosti samo pala na koljena... Strašno je bilo za vidjeti - priča Sandra.

Kako kaže jedan Milan, on je svedočio sličnom događaju:

- 2015. godina u Olimpik Biču je dečkić 2,3 godine star odšetao plažom i zaigrao sa nekim detetom. Dok smo svi panično tražili dete i čuvali dugo, smirivali majku, Grci iz okolnih kafića, nisu se potresli. Mi dozivali dete po imenu i slučajno se oglasila žena da se neko dete igra sa njenim, dosta udaljeno. Ali moglo je i neprimetno da uđe u vodu, plitko, pa odma dubina pa opet plitko, vrlo opasno. Srećom sve se dobro završilo, dugo sam bila u kontaktu sa ženom, ali nit znam engleski nit grčki, ona ne zna baš ništa srpski i prestale smo da se dopisujemo, al još čuvam zajedničku fotografiju posle tog događaja.

Čitateljka Marija P. kaže da se njoj lično desilo da se na plaži izgubila sa unučetom.

- Dete ima tad 2 godine. Toliko je suncobrana na plaži da ja nisam mogla da raspozna gde mi je sin i snaja. Plaža je kilometrima duga. Ja sam sa detetom išla satima i nisam mogla da pronađem porodicu. Najzad sam uspela, a nisam imala mobilni kod sebe - svedoči ona.

Na vest da se devojčica stara tri godine juče izgubila, nisu svi ovako reagovali.

Bilo je i onih koji su odmah bili spremni da osude roditelje, iako nisu ni znali sve detalje te drame koja se na sreću brzo završila.

Autor: