AKTUELNO

Snažno nevreme sa gradom zahvatilo je danas popodne pojedine delove Srbije.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama može se videti da se nebo tokom popodneva otvorilo iznad Novog Sada. Mnogi korisnici navode da je snažan pljusak praćen sitnim gradom zahvatio samo centar grada dok je u drugim delovima Novog Sada bilo vedro sve vreme.

Zbog snažnog nevremena koje je zahvatilo okolinu Novog Sada mnogi vozači su parkirali vozila pored puta čekajući da pljusak prođe.

Snažan pljusak praćen vetrom olujne jačine zahvatio je popodne i Kosovsku Mitrovicu.

Nevreme je izazvalo veliku štetu u Aleksincu.

Strahovito olujno i kišovito nevreme praćeno gradom koje je pogodilo u popodnevnim časovima podgolijska sela napravilo je ogromnu štetu domaćinstvu Marka Vučetića. Velika količina kiše koja je pala na teritoriji Golije u njegovom domaćinstvu pokrenula je klizište koje je zatrpalo putnički automobil i poljoprivredne mašine.

- Ogromna količina zemlje se odjednom odvalila od brda i sručila u moje dvorište. Кlizište mi je srušilo garažu i zatrpalo automobil, traktor i ostale poljoprivredne mašine i jedan mlin. Nevreme je trajalo dva sata, a mi smo bili nemoćni da bilo šta učinimo i spasimo - rekao je Marko.

Jako nevreme praćeno obilnim padavinama grada pogodilo je i Staru planinu.

Na snimku koji je Pirotskim vestima poslao Srđan Aleksić iz Dojkinaca vidi se da je grad zabeleo dvorišta u tom mestu. Meštani navod da je jako nevreme pričinilo velike štete na usevima jer je praktično uništeno sve što nije ubrano iz bašti.

Republički hidrometeorološki zavod večeras je ponovio upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom.

- U narednih sat vremena na području Srema i Banata jaka konvektivna oblačnost uslovljava lokalno intenzivne pljuskove, kratkotrajan grad i jak vetar - navedeno je u hitnom upozorenju na sajtu RHMZ.