AKTUELNO

U PR-DC je specijalno dizajniran i proizveden dron, po ideji i patentu vlasnika Pink Media Grupe Željka Mitrovića, koji onesposobljava agresore, teroriste i druga kriminogena lica da povrede građane, ali i službena lica zadužena za njihovu bezbednost.

Mitrović je rekao da će ova posebno dizajnirana i proizvedena letelica služiti u bezbednosnim svrhama, pre svega za policijske namene.

- Njenu premijeru ćemo prikazati na najvećem sajmu policijske tehnike u Dubaiju u martu. Mislimo da je ovo jedan revolucionarni proizvod - rekao je Mitrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako Mitrović objašnjava, ovaj dron ima sposobnost da na velikoj daljini uoči sumljivo lice, odnosno lice koje je izvršilo nekakvu kriminalnu radnju, pronalazi ga vrlo lako, velikom brzinom i na udaljenosti od 15 do 20 kilometara, zatim mu prilazi i kako dodaje, uspešno ga vezuje, dok ne dođu pripadnici bezbednosnih snaga.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vrlo smo ponosni na ovaj proizvod, ovo je nastavak našeg rada na dronovima za posebne namene. Čestitam ekipi PR-DC-a. Ideja je bila moja, ali su je oni uspešno realizovali - rekao je Mitrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, najbitnije je što se ne dovodi u bilo kakav rizik lice koje je pripadnik bezbednosnih službi.

Foto: TV Pink Printscreen

Miloš Petrašinović iz PR-DC-a, rekao je da sada možemo da vidimo kako dron više nije pasivno sredstvo, već da se aktivno koristi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sada možemo da omogućimo jednoj letećoj platformi kao što je ovaj dron da onemogući sumljivo lice daljinski bez upotrebe drugog osoblja. Na klik dugmeta možete da onesposobite nekoga i potpuno se menja kurs onoga za šta se bespilotne letelice koriste i jako smo ponosni na ovaj projekat - rekao je Petrašinović.

Autor: