AKTUELNO

Stiže nam razvedravanje na severu i zapadu Srbije, dok se ujutru zadržava oblačnost na jugu i istoku gde prestaje kiša uz postepeno razilaženje oblaka.

Tokom dana u svim krajevima suvo i toplije nego u petak sa dužim sunčanim periodima uz slab razvoj oblačnosti. Vetar slab severni, krajem dana istočni. Pritisak iznad normale.

Minimalna temperatura od 11°C do 15°C, a maksimalna od 21°C u Dimitrovgradu do 26°C u Prijepolju. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 15°C do 19°C.

U Beogradu će danas biti toplije uz razvedravanje i duže sunčane periode sa malo oblaka tokom dana. Vetar slab severni, krajem dana istočni. Pritisak iznad normale.

Minimalna temperatura 15°C, a maksimalna oko 24°C. Uveče suvo.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vreme narednih dana: U nedelju novo prolazno naoblačenje može usloviti kratkotrajnu kišu na severu, dok će na jugozapadu i jugu Srbije biti lokalno jačih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab istočni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 11°C do 16°C, a maksimalna od 22°C do 26°C. Uveče pljuskovi na jugu, a na severu razvedravanje. Temperatura u 22h od 16°C do 20°C.

Tokom prva četiri dana naredne sedmice sunčanije i sve toplije vreme uz slab dnevni razvoj oblaka. Maksimalne temperature od 28°C do 30°C sredinom sedmice. U petak i idući vikend nestabilno i svežije sa lokalnim pljuskovima.

Autor: