AKTUELNO

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je večeras u Narodnom pozorištu 60 godina od dolaska u klub legendarnog Dragana Džajića, treće Zvezdine zvezde i, prema brojnim mišljenjima, najboljeg igrača crveno-belih u istoriji. Dragan Džajić je i najbolji jugoslovenski fudbaler svih vremena!

Događaj je održan pod naslovom „Dragan Džajić - marka za ceo svet”, a ovim povodom Pošta Srbije izdala je prigodnu marku.Fudbalski klub Crvena zvezda na kraju sezone zauvek će povući dres sa brojem 11 u čast legendarnog Dragana Džajića. To je večeras objavio generalni direktor kluba Zvezdan Terzić. Broj 11 trenutno nosi Oan Bukari, ali će ga promeniti na kraju sezone.

Večerašnjoj svečanosti prisustvovale su brojne Zvezdine legende, nekadašnji saigrači, aktuelno rukovodstvo, članovi porodice, a među gostima bio je i Patrijarh srpski Porfirije.

Džajić je rođen 30. maja 1946. godine, a još kao dečak stigao u Zvezdu sa Uba, prvo u podmladak, a nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim. Prvi nastup zvanično je zabeležio 1963. godine, sa 17 godina i devet dana, kada ga je trener Miša Pavić ubacio u igru protiv Budućnosti. Za Zvezdu je igrao do 1975. godine, a nakon dve takmičarske godine u Bastiji, vratio se na Marakanu i odigrao još jednu sezonu. Ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva. Osvojio je pet titula i četiri Kupa, dok je za reprezentaciju odigrao 84 meča.

Posle igračke karijere, dubok trag ostavio je kao direktor i „tvorac šampionskog tima iz Barija”, kasnije je obavljao funkciju predsednika, a od 2014. je počasni predsednik kluba. Zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 20. veku.

Autor: