AKTUELNO

Starim studentima biće produžen rok za završetak studija, objavila je Studentska konferencija Srbije (SKONUS).

- Ministarstvo prosvete pristupiće izradi zaključka Vlade Srbije za rešavanje problema studenata upisanih po starom programu (studenti upisani pre uvođenja bolonje). Rok za završetak studija biće definisan izmenom Zakona o visokom obrazovanju o čemu ćemo se konsultovati sa predstavnicima starih studenata kako je potrebno najoptimalnije trajno rešenje za problem ove grupe studenata - navedeno je na Fejsbuk stranici SKONUSA.

Ta studentska organizacija je na svom Instagram profilu objavila da je juče održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva prosvete i studenata upisanih po starom programu i da je nađeno rešenje za problem starih studenata, odnosno da će rok za završetak njihovih studija biti produžen.

Prema aktuelnom zakonskom rešenju, studenti upisani na osnovne studije na fakultetima i na višim školama do 10. septembra 2005. mogu završiti te studije po započetom nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studiranja, najkasnije do kraja školske 2021/2022. godine, što je 30. septembar, a studenti upisani na integrisane studije iz polja medicinskih nauka, do kraja školske 2022/2023. godine. Rok do 30. septembra imaju i studenti magistarskih i doktorskih studija koji su takođe upisani po starim propisima.

#Rok

#Skonus

#Studenti

#studiranje