AKTUELNO

U subotu, 17. septembra svoje školovanje završavaju kadeti 142. i 143. klase Vojne akademije i 8. klase Vojnomedicinske Akademije. Promocija će biti organizovana ispred Skupštine Srbije s početkom u 10 sati.

Anđela Kostić sa Vojnomedicinske akademije jedna je od 135 kadeta koja ove subote svečano zhavršava svoje školovanje. Ova kadetkinja za Pink je rekla da je školovanje na VMA utoliko teže jer je teže spojiti medicinsku nauku koja je humana sa oficirskim činom.

- Evo recimo tokom situacije sa kovidom, Vojnomedicinska akademija je bila dežurna apsolutno svakog dana i nosila veliki teret samog zdravstva. A što se pružanja same zdravstvene zaštite tiče, ne razlikujemo se puno. Postoje primarni, sekundarni i tercijarni nivo zdravstvene zaštite koji se po pravilima realizuju - rekla je ova kadetkinja i dodala:

- Ponosni smo i srećni što smo završili Akademiju. Ovaj poziv je jako častan koji smo odabrali, prvenstveno oficirski čin koji nosi ne samo odgovornost veliku, već i veliko znanje.

Foto: TV Pink Printscreen

Kapetan Uroš Polovina, pripadnik kadetske brigade, istakao je za Pink da su kadeti koji sada završavaju ove dve akademije izuzetni i da su postigli velike uspehe i kada je reč o akademskom delu, ali i o praktičnom delu.

- Oni su spoj školovanog, akademskog kadra zajedno sa vojničkim vrlinama - ponosno je rekao kapetan.

Foto: TV Pink Printscreen

Kadet Aleksandar Nikolić, član 143. klase Vojne akademije kaže da je jako zadovoljan svojim školovanjem koje se ove subote privodi kraju.

- Po dolasku na Akademiju očekivao sam da ova ustanova napravi kvalitetnog i dobrog oficira i mislim da sam na dobrom putu da to i postanem.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: J.Đ.