AKTUELNO

Letnja sezona na našim planinama privela se kraju, a već se vredno radi na pripremama za početak zimske sezone.

Ana Jovanović iz Skijališta Srbije istakla je za Pink da su naše planine ovog leta bile izuzetno posećene.

- Posle zaista uspešne letnje sezone pripremamo se za zimsku. Moram da kažem da smo zadovoljni kako je prošla letnja sezona i na Kopaoniku i na Torniku na Zlatiboru. Puno turista se odlučilo da provede leto na planini i uživa u sadržajima koje smo im pripremili. Organizovali smo i brojne trke, razne međunarodne manifestacije, tako da zaista možemo da kažemo da je bilo odlično - rekla je Jovanovićeva i dodala:

- Sve više ljudi se odlučuje na duži boravak zimi na planinama i mi smo prezadovoljni zbog toga s obzirom da ulažemo u infrastrukturu i unapređenje infrastrukture i sadržaje.

Foto: TV Pink Printscreen

Jovanovićeva je rekla da je primetno da su srpski turisti počeli da menjaju svest o tome da je leto rezervisano samo za more, već da kvalitetno vreme može da se provede i na planini.

- Mi smo se potrudili i pripremili brojne sadržaje kako bi tu bilo za svakoga po nešto i za decu i za roditelje i za mlade koji žele da provedu decu na planini. Panoramske vožnje žičarom, radila je i gondola Brzeće- Mali Kamaran, takođe za panoramsku vožnju, biciklističke staze za bicikliste, tu smo imali i električne bicikle, avantura park, ziplajn, bob na šinama, za svakoga po nešto. Kad u Beogradu bude 40 stepeni, leti je zaista prijatno na planinama - rekla je Ana i dodala:

- Kada je bila Korona, te 2020. godine je bila ekspanzija na planinama i mi smo se dobro pokazali. Nastavljamo da radimo u tom ritmu i nadamo se da će zimska sezona biti jednako uspešna.

Foto: TV Pink Printscreen