AKTUELNO

Republička izborna komisija usvojila je na današnjoj sednici odluke koje se odnose na izbore za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, koji će biti održani 13. novembra, među kojima odluka o izgledu glašačkih listića, i o obrazovanju radnih tela u opštinama Raška,Vrnjačka Banja i Kraljevo.

Na izborima za članove nacionlnog saveta 19 nacionalnih manjina biće ukupno 50 lista.

U Raškom upravnom okrugu dodata su dva biračka mesta, koja će pokrivati područje Kosovsko - mitrovačkog upravnog okruga.

Usvojena je i odluka o obliku i izgledu glasačkih listića, pa će glasački listići biti štampani na papiru formata A4.

Za izbor članova nacionalnih saveta vlaške, grčke, nemačke, poljske, romske, ruske, slovenačke i ukrajinske nacionalne manjine glasački listići će biti na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom.

Za izbor članova nacionalnih saveta albanske, aškalijske, bošnjačke, bugarske, bunjevačke, egipatske, mađarske, rumunske, rusinske, slovačke i češke nacionalne manjine listići će biti štampani na srpskom jeziku ćiriličnim pismom i na jeziku i pismu nacionalnih manjina.

Za izbor za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina biće štampano ukupno 457.094 glasačka listića.

Usvojeno je i rešenje o obrazovanju biračkih odbora, kao i odluka o utvrđivanju zbirnih izbornih lista kandidata za izbore za savete nacionalnih manjina.

Štampanje izbornog materijala počinje sutra.

#Republička izborna komisija