AKTUELNO

Tri osobe osumnjičene za fizičko nasilje nad starijom ženom uhapšene su u Peći. Njima je određeno zadržavanje od 48 sati, prenosi Radio Slobodna Evropa na albanskom

Slučaj koji je potresao region dogodio se u domu za starije osobe u Peći kada je jedna medicinska sestra zlostavljala staricu i šamarala je.

Ćerka starice koja je fizički zlostavljana rekla je da je šokirana nasiljem koje je doživela njena majka, prenosi televizija "Dukađini". Ćerka zlostavljane žene kaže da će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi pravda bila zadovoljena.

Otac medicinske sestre koja je fizički napala stariju ženu u Peći, Naim Peljaj, javno se izvinio za njen potez. On se, u izjavi za Kljan Kosova, takođe javno izvinio porodici Nura iz Đakovice, rekavši da su ga objavljeni snimci strašno pogodili, kao i njegovu porodicu, prenosi Avaz.

Događaj je izazvao veliko ogorčenje na Kosovu.

- Delimo vašu bol i saosećamo sa vama u boli koju vam je naša ćerka uzrokovala - rekao je Peljaj.

- Znam da prolazite kroz teške trenutke, ali dozvolite nam da se javno izvinim u ime moje porodice Peljaj, iz Novog Sela kod Peći, vama, porodici Nura, i celom albanskom narodu. Uz božju pomoć, ovaj slučaj se neće ponoviti. Moralno i duhovno, dugujemo svoje živote vama, porodici Nura iz Đakovice, za duhovnu tragediju koju vam je naša ćerka prouzrokovala - poručio je.

Peljaj je zatražio da se pravosudne institucije pozabave ovim slučajem.

- U slučaju naše ćerke, tražimo da pravosudne institucije deluju u skladu sa zakonom za krivična dela koja joj se stavljaju na teret - zaključio je Peljaj za Kljan Kosova.

Podsećamo, dve žene, koje su inicijalno uhapšene, osumnjičene su za krivično delo "napad", dok je treća osoba, koja je uhapšena kasnije tokom dana, osumnjičena za delo "neovlašćeno fotografisanje ili snimanje", prenosi Avaz.ba.

Kosovska policija je saopštila da su identifikovali dve osumnjičene žene, nakon što se video proširio društvenim mrežama 2. novembra. Na snimku se vidi radnica doma za stare kako zlostavlja stariju ženu, prenosi Euronews.

Medicinska sestra Aurona Peljaj rekla je policiji da se "branila" od 70-godišnje žene, iako je u videu bilo jasno da starica čak nije ni imala dovoljno snage da se brani od Peljajeve, koja ju je udarala u lice i stomak. U dugačkom tekstu koji je objavio Sinjali, navodi se da je Peljajeva pravdala svoje ponašanje tvrdnjom, da ju je "ona (starica) prva napala", jer je bila agresivna.

Autor: