AKTUELNO

Srbiju je, nakon snimka iz Trstenika, potresao novi snimak nasilja nad nastavnicom, gde je uz seksualne konotacije snimak objavljen na društvene mreže. Direktorka osnovne škole "Dragojlo Dudić", Danijela Pavić, poručila je za Pink da je Zakon po tom pitanju izričit.

Direktorka je najpre poželela da pošalje snažu poruku podrške nastavnici iz Trstenika.

- Želimo da joj pokažemo koliko smo uz nju. Želim joj da se što pre oporavi i vrati na posao - rekla je Pavić.

Ona je istakla da su svi ipak nastavili da vrše nasilje nad njom deleći taj snimak.

Pavić je rekla da smo svi krivi, najpre porodica, pa onda i svi ostalil.

Dodaje da je najlakše sada tumačiti zakon i govoriti kako nas on nije zaštitio.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zakon je izričit kada je u pitanju nasilje u školama. Nulta tolerancija na nasilje, kako se on sprovodi u školama o tome ne mogu da gtovorim. Kod nas je od početka školske godine taj tim sastajao sedam puta i izrečen je veliki broj mera – rekla je Pavić.

Kako kaže, poslednji slučaj koji se dogodio u toj školi je bio treći nivu nasilja, prelom patele u zglobu kolena, pri kojem su odradili, kako dodaje, sve u skladu sa zakonom.

- Obavešteni su roditelji, tim je zasedao, doneta je odluka da se pokrene disciplinski postupak protiv učenika – rekla je i dodala da će mera biti izrečena u narednom periodu.

Kako kaže, zakon o maloletnim počiniocima krivičnh dela je zakon po kojem se rukovodi.

Foto: TV Pink Printscreen

Aleksandra Janka Tica, učiteljica, rekla je da je problem nasilja nešto sa čime se prosvetni radnici svakoga dana susreću.

- Moje je da upoznam roditelje sa tim šta sve nasilje podrazumeva. Postoje jasne definicije i vrlo detaljno opisane i mi sa tim upoznajemo roditelje – rekla je Tica.

Kako kaže, za dvadeset godina joj se nije dogodilo da roditelji nisu hteli da sarađuju.

Autor: