AKTUELNO

Nakon što su juče poplave pogodile Raški okrug, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je naredbu da se Vojska Srbije uključi u odbrani od nabujalih reka, a ministar odbrane i potpredsednik Vlade Miloš Vučević sinoć je obišao poplavljena područja.

On je na svom Instagram profilu poslao snažnu poruku stanovnicima Srbije i poplavljenih područja i objavio slike vojnika koji pomažu.

Foto: Instagram.com/milosvucevic_odbrana

-Vojska Srbije je, po naredbi vrhovnog komandanta i predsednika Republike Aleksandra Vučića, među prvima pružila pomoć ugroženom stanovništvu u odbrani od poplava izazvanih obilnim padavinama i izlivanjem reka u Raškom okrugu. Nakon jučerašnjeg angažovanja na zaštiti rečnog bedema od izlivanja reke Jošanice u Novom Pazaru, pripadnici Vojske Srbije danas su angažovani na ojačavanju nasipa na obali Ibra u Raški, kao i na snabdevanju stanovništva pijaćom vodom u pojedinim delovima Novog Pazara- stoji na Instagramu ministra.

Foto: Instagram.com/milosvucevic_odbrana

On je istakao i da se dnage Vojske Srbije u ugroženim područjima nalaze se u pripravnosti i, u slučaju potrebe i na zahtev lokalnih štabova za vanredne situacije, spremne su da u najkraćem periodu reaguju i pomognu građanima u odbrani od poplava angažovanjem ljudstva i mehanizacije i dodao:

Foto: Instagram.com/milosvucevic_odbrana

-Pripadnici Vojske Srbije i na ovaj način pokazuju da su uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima.

Autor: