AKTUELNO

U Domu kulture u Knjaževcu, a pod sloganom „Tradicijom u Evropu“ održani su 18. Susreti etno udruženja i asocijacija Srbije. Članovi Udruženja iz 16 gradova izložili su svoje radove i proizvode, a knjaževačke osnovne i srednje škole takođe su učestvovale na ovoj manifestaciji.

Organizator je Udruženje za negovanje tradicije “Izvor” iz Knjaževca. Svečano otvaranje Susreta pod nazivom “Od ljubavi do meraka”, upriličeno je na Velikoj sceni Doma kulture.

Pored predstavnika lokalne samouprave i ustanova kulture, svečanosti je prisustvovao i protosinđel Zaharija Mitić.

Susrete je otvorio Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, koji je istakao da nam nema budućnosti ako zaboravimo na prošlost.

- Evo nas na 18. Susretima koji povezuju ono što je Knjaževac bio nekad sa onim što će Knjaževac biti sutra. Nema nam budućnosti ako zaboravimo svoju prošlost. Ovakve manifestacije i ovakva udruženja okupljaju ono što je nama najmilije - našu decu, našu omladinu i podsećaju ih na to kako su živeli naši dedovi, pradedovi, preci. Nema nama ničeg drugog nego povezivanje sa onim što mi jesmo - tradicija, materijalna i nematerijalna baština, duhovnost, duhovna kultura - to je nešto bez čega se ne može. Savremeni, brzi život otrgne nas od suštine, a suština je upravo u onom što vidimo iza nas - rekao je predsednik opštine Milan Đokić.

#Milan Đokić