AKTUELNO

Od ponedeljka preokret...

U Srbiji će posle kratkotrajne magle u nižim predelima biti umereno oblačno, malo toplije i u većem delu suvo, dok će posle podne na jugu, a uveče i u ostalim krajevima biti povremeno kiša, saopštio je Hidrotemeotorološki zavod Srbije.

Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, posle podne u planinskim predelima jugozapadne Srbije i u košavskom području u pojačanju, uveče i u toku noći na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura biće od tri do osam, a najviša od 13 do 19 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će posle kratkotrajne magle biti umereno oblačno, suvo i malo toplije. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura biće oko osam, a najviša oko 19 stepeni. Uveče i u toku noći predviđa se povremeno kiša uz jak jugoistočni vetar.

U Srbiji će od ponedeljka do četvrtka oblačno s kišom. U ponedeljak će biti malo hladnije uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u planinskim predelima jugozapadne Srbije sa udarima olujne jačine. Od utorka se predviđa osetno hladnije uz skretanje vetra na severozapadni. Na planinama prelazak kiše u sneg i stvaranje snežnog pokrivača, posebno na zapadu i jugozapadu Srbije.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Foto: RHMZ

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će uticati relativno nepovoljno na većinu hroničnih bolesnika.Osobe sa srčanim i oboljenjima respiratornog sistema mogu osetiti izvesne tegobe. Pojačana nervoza, problemi sa snom i glavobolja su mogući kod meteoropata.

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'