AKTUELNO

Kako kaže, zdava ishrana i redovno vežbanje recept su za dugovečnost.

Najpre medalju sa svetskog kupa u Pančevu, pa onda i još jednu titulu svetskog bodibilding šampiona iz Rima u Novi Sad doneo je legendarni Petar Čelik.

U svojoj kategoriji 65 plus gotovo da nema konkurenciju, a teško ga prate, kako kaže i mnogo mlađi takmičari iako je na pragu osme decenije života.

Foto: TvPink Printscreen

- Pokušao sam da zaustavim biološki sat i ako je jedan deda u sedmoj deceniji mogao barem donekle da se nosi sa mladima, ja sam na to ponosan - rekao je Petar Čelik za Pink.

Foto: TvPink Printscreen

U jednom periodu bavio se biznisom, ali je shvatio da će ga stres odvesti u bolest, pa je odustao. Kod lekara tvrdi nije bio 30 godina, a zdrava hrana i redovno vežbanje recept su za dugovečnost Petra Čelika.

- Družim se sa mladim ljudima koji na mene prenose svoju energiju. Ja opet pokrećem njih jer u meni pronalaze inspitaciju - kaže Čelik.

Foto: TvPink Printscreen

Pošto je u bodibildingu gotovo pola veka, sve je video i doživeo, ali danas to više nije sport lepo građenih ljudi.

- Znam da se dešavalo da juniori uzimaju više nedozvoljenih sredstava, nego što je, recimo, uzimao Arnold Švarceneger. Sada je problem šta ti mladići očekuju da postignu - kaže on.

Foto: TvPink Printscreen

Petar Čelik ima nameru da se još dugo takmiči, ali tu su i drugi planovi. Jedan od njih je i da uskoro izda svoju autobiografiju, ali malo drugačiju i neobičnu, baš kao što je i on sam.

#Novi Sad

#vežbanje

#Šampion

'