AKTUELNO

Luka Čaušić, v.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik sektora za vanredne situacije, istakao je da se najava velikih kiša odnosi na područje Crne Gore, Bosne i Hercegovine i dela naše južne pokrajine Kosova i Metohije, s tim, da jedan krak ciklona "kači" Novi Pazar, Sjenicu i Tutin.

On ističe da meteorolozi ne mogu tačno da preciziraju kako će se ciklon kretati, te da bi se na vreme reagovalo, i da bi se prerupredili svi mogući problemi, juče je održan sastanak sa preduzećem Srbija vode.

- Već juče smo, par dana pre kulminacije padavina u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini uputili upozorenja načelnicima opština u kritičnim područjima - rekao je Čaušić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, pripadnici sektora za vanredne situacije su već na terenu, i oni se nalaze uz vodotokove koji mogu da budu problematični, navodeći da će ovakve stvari postati praksa i ubuduće.

- Sektor za vanredne situacije već šalje dodatne snage na teren. Ovim upozorenjem smo komandantima lokalnih štabova naznačili da pripreme džakove sa peskom - priča on.

Čaušić je potom naveo da nema mesta za panikom, jer ovo što sledi nije ni nalik 2014. godini kada su poplave pogodile Obrenovac.

- Lim, Ibar i Drina su vodotokovi koji se vežu za centralne tačke ovog cikona koji se očekuje. Može doći do izlivanja na Goliji, u Ivanjici, Novom Pazaru, ali se usmeravamo na ta područja - rekao je Čaušić.

Autor: