AKTUELNO

On će se igrati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Mjuzikl za decu "Tesla i bitka na magnetnom polju" potpisuju Nebojša Romčević i Leontina Vukomanović.

Gradski menadžer Goran Vesić je na konferenciji za novinare podsetio da Grad Beograd i Republika Srbija nizom manifestacija obeležavaju 160 godina od rođenja Nikole Tesle, čime se pokazuje njegov veliki značaj za naše društvo.

Foto: Beoinfo

– Mjuzikl za decu koji za temu ima Teslu veoma je važan jer je najmlađima omogućeno da nauče nešto o njemu. Dečje stvaralaštvo kao jedan od prioriteta u gradu dovelo je do toga da poslednjih godina dečje ustanove „izrastu”, a naročito Dečji kulturni centar, koji je pod novim rukovodstvom počeo da radi sopstvene produkcije i sjajan posao. Otuda ne postoji bolji način da se okonča obeležavanje 160 godina od rođenja Tesle nego mjuziklom za decu – istakao je Vesić.

On se zahvalio autorima i svima koji su uzeli učešće u ovom projektu, a naročito Narodnom pozorištu jer je mladima data mogućnost da zaigraju u njemu, što mnogi čekaju čitav svoj život.

Foto: Beoinfo

Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić istakao je da ovo pozorište u poslednje vreme ima ideju da privuče najmlađe, te da je predstava došla u pravo vreme. On je izrazio uverenje da predstava neće biti „jednokratno gostovanje”, već da će se ponoviti tokom sezone i pozvao i mlade i starije da je odgledaju.

Autor muzike i pomoćnik direktora za programske delatnosti DKCB Leontina Vukomanović navela je da ova ustanova ima veliku podršku Grada Beograda i Sekretarijata za kulturu, a naročito lično gradskog menadžera, koji im uvek izlazi u susret.

Č.N.

#Goran Vesić

#Mjuzikl

#Nikola Tesla

'