AKTUELNO

„Državna pomoć ogleda se u redovnim isplatama subvencija, dok su mlekare u Srbiji znatno podigle otkupnu cenu sirovog mleka“ rekao je Budimović.

Redovna isplata subvencija i viša otkupna cena sirovog mleka, prema oceni sekretara Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda Privredne komore Srbije (PKS) Nenada Budimovića, doprinele su stabilizaciji čitavog domaćeg tržišta. On je istakao da zahvaljujući ovim podsticajima tržište mleka već izvestan period funkcioniše potpuno normalno i da ne bi trebalo očekivati veće oscilacije kada je reč o snabdevenosti i cenama, saopštila je PKS. Ukazao je da je pomoć koja je upućena stočarima, pomogla da oni stabilizuju proizvodnju. 

„Državna pomoć ogleda se u redovnim isplatama subvencija, dok su mlekare u Srbiji znatno podigle otkupnu cenu sirovog mleka“ rekao je Budimović. Naveo je da u tome prednjači kompanija Imlek, koja za litar mleka plaća više od prosečne cene mleka u Evropskoj uniji (EU) i podsetio da je prosečna cena mleka u EU oko 0,57 evro centi.

Autor: