AKTUELNO

Na Adi Ciganliji, ali i na mnogim kupalištima širom Srbije, sutra će se plivati za bogojavljenski krst.

Aleksandru, koja će plivati za bogojavljenski krst, ekipa TV Pink zatekla je na Adi Ciganliji kako se priprema za ovaj događaj.

Foto: TV Pink Printscreen

Aleksandra je rekla da bi bilo naporno po hladnom vremenu ući u vodu, ali da kada čovek zna kako da se pripremi, po određenim metodama i tehnikama, da to nije nikakav problem.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je tada prosto, kao da je 30 stepeni i nema nikakvog problema sa hladnoćom. U cilju antistres programa koji vodim, "Sreća se vežba", primenjujemo raznorazne drevne tehnike i metode koje nam bude hormone zadovoljstva, sreće i mira. Na taj način mi zapravo podižemo taj stadijum sreće u našem psihofizičkom stanju, a spuštamo nivo stresa i dovodimo svoje telo u balans - kaže Aleksandra i dodaje da kada uđe u hladnu vodu telo počinje da se budi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Krenu da se bude kortizol i adrenalin. I na taj način faktički mi se suočimo sa našim najvećim strahovima. Prosto naš mozak i naša biohemija organizma, naša mašina od našeg tela, o kome treba da brinemo redovno, preokrene u našu korist i izbori se sa strahom. Na taj način počinju da se bude svi oni hormoni zadovoljstva, ubrzava se krvotok, ubrzava se kiseonik i mi na taj način zapravo vežbamo mišiće našeg krvoteka koji je dug 100.000 metara. Zapravo imamo milion mišića kojima vežbamo taj krvotok. Ako nemamo dobar krvotok nismo zdravi.

Foto: TV Pink Printscreen

Aleksandra, pošto se zagrejala određenim vežbama disanja i telesnim vežbama, ušla je u jezero na Adi Ciganliji.

Foto: TV Pink Printscreen

Pošto je Aleksandra ušla u vodu i zaplivala, reprter TV Pink Srđan Kuvekalović, ušao je u vodu nešto iznad članaka, i požalio se kako je voda hladna.

Foto: TV Pink Printscreen