AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je poplavlena područja i u Novom Pazaru poručio da pripadnici Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim službama, čine sve da pomognu građanima da sačuvaju njihova domaćinstva nakon što su obilne padavine prouzrokovale porast vodostaja i izlivanje reka, saopšteno je iz MUP-a.

Na sreću, u ovom delu Novog Pazara, reka je u koritu. Međutim, sve ono što je stiglo sa svih tih manjih bujičnih vodotokova je ogromna količina vode. Želim da se zahvalim gradonačelniku Novog Pazara, građanima i lokalnoj samoupravi koji su ovde čitavog dana zajedno sa Sektorom za vanredne situacije i Srbijavodama, kao i Vojsci Srbije koja je istog trenutka izašla da pomogne građanima da sačuvamo domaćinstva, poručio je juče ministar.

Kako je istakao, pripadnici Sektora za vanredne situacije juče su obavili 84 evakuacije i poručio da će pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica ostati na ovim područjima sve dok građani ne budu u potpunosti bezbedni.

Foto: Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Imali smo 84 evakuacije iz 84 objekta, pet u Novom Pazaru, devet u Sjenici, 30 u Prijepolu, 24 u Priboju i 16 u Brusu", naveo je on, dodajući da je to pregled situacije u ovom trenutku.

"I dale nastavlamo da radimo, 94 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica su ovde u Novom Pazaru i ostaće i dale koliko je potrebno da bi građani bili bezbedni, rekao je ministar, dodaje se u saopštenju.

Autor: