Punjeno jelo od svežeg sira ovih dana veoma je popularno, a prema Guglovim trendovima bilo je najtraženije tokom 2022. godine u pretragama. Pravljenje Paneer Pasande zahteva vaše vreme i trud, ali se to i te kako isplati s obzirom na neverovatan ukus koji ima popularno jelo.
Sastojci:
250 g sira
½ šolje kukuruznog brašna
5 kašičica indijskih oraščića, natopljenih i grubo zdrobljenih
¼ kašičice belog bibera u prahu
2 kašičice suvog grožđa
2 glavice luka, narezane
8 čenova belog luka
manji komad đumbira
2 zelena čilija, seckana
3 paradajza
½ šolje sveže pavlaka za kuvanje
1½ kašičice korijandera u prahu
manji komad cimeta
5 karanfilića
¼ ceo crni biber u zrnu
2 veliki crni kardamom
2 komada kardamoma
1 kašičica crvenog čili praha
¼ kašičice kurkume
2 lovorova lista
¾ kašičice soli
1 šolja vode
2 kašičice seckanih listova korijandera za ukrašavanje
Priprema:
Odvojite ¼ sira tofu i ostavite po strani.
Od ostatka sira izrežite trouglaste komade jednake veličine.
Držite se po strani.
Zgnječite ¼. sira koji je ostavljen po strani.
Dodajte suvo grožđe, ¼ kašičice soli i ½ rendanog đumbira.
Dodajte ½ belog bibera u prahu.
Dodajte 2 kašičice zdrobljenih indijskih oraščića.
Dobro promešati.
Sada stavite ovu mešavinu između trouglastih kriški svežeg sira napravljenih ranije.
Dodajte kukuruzno brašno u posudu zajedno sa ¼ kašičice soli.
Dodajte malo tople vode i napravite gustu pastu, dovoljno gustu da u potpunosti pokrije kriške mladog sira.
Ranije napravljene sendviče umočite u testo od kukuruznog brašna i pržite u vrelom ulju dok ne porumene.
Iscedite na tanjir obložen papirnim ubrusom ili maramicom.
Držite se po strani.
Autor: