AKTUELNO

Punjeno jelo od svežeg sira ovih dana veoma je popularno, a prema Guglovim trendovima bilo je najtraženije tokom 2022. godine u pretragama. Pravljenje Paneer Pasande zahteva vaše vreme i trud, ali se to i te kako isplati s obzirom na neverovatan ukus koji ima popularno jelo.

Sastojci:

250 g sira

½ šolje kukuruznog brašna

5 kašičica indijskih oraščića, natopljenih i grubo zdrobljenih

¼ kašičice belog bibera u prahu

2 kašičice suvog grožđa

2 glavice luka, narezane

8 čenova belog luka

manji komad đumbira

2 zelena čilija, seckana

3 paradajza

½ šolje sveže pavlaka za kuvanje

1½ kašičice korijandera u prahu

manji komad cimeta

5 karanfilića

¼ ceo crni biber u zrnu

2 veliki crni kardamom

2 komada kardamoma

1 kašičica crvenog čili praha

¼ kašičice kurkume

2 lovorova lista

¾ kašičice soli

1 šolja vode

2 kašičice seckanih listova korijandera za ukrašavanje

Priprema:

Odvojite ¼ sira tofu i ostavite po strani.

Od ostatka sira izrežite trouglaste komade jednake veličine.
Držite se po strani.

Zgnječite ¼. sira koji je ostavljen po strani.

Dodajte suvo grožđe, ¼ kašičice soli i ½ rendanog đumbira.
Dodajte ½ belog bibera u prahu.

Dodajte 2 kašičice zdrobljenih indijskih oraščića.

Dobro promešati.

Sada stavite ovu mešavinu između trouglastih kriški svežeg sira napravljenih ranije.

Dodajte kukuruzno brašno u posudu zajedno sa ¼ kašičice soli.
Dodajte malo tople vode i napravite gustu pastu, dovoljno gustu da u potpunosti pokrije kriške mladog sira.

Ranije napravljene sendviče umočite u testo od kukuruznog brašna i pržite u vrelom ulju dok ne porumene.

Iscedite na tanjir obložen papirnim ubrusom ili maramicom.
Držite se po strani.

Autor: