AKTUELNO

Polazeći od potrebe za adaptacijom objekta OŠ "Bratstvo i jedinstvo" u Kucuri, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom je u saradnji sa lokalnom samoupravom inicirao realizacuju projekta u cilju kompletne adaptacije školskih toaleta i prilagođavanje istih osobama sa invaliditetom.

Kucura je mirno mesto pored Vrbasa u kome složno živi 15 nacija. Mole se u četiri crkve, a škola se zove "Bratstvo i jedinstvo" i jedinstvena je po tome što se nastava odvija na srpskom i na rusinskom jeziku.

Foto: Printscreen TV Vesti

Direktorka škole Senka Mučenski kaže da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom u saradnji sa lokalnom samoupravom inicirao realizacuju projekta u cilju kompletne adaptacije školskih toaleta i prilagođavanje istih osobama sa invaliditetom.

Foto: Printscreen TV Vesti

- Imamo učenika koji je trenutno osmi razred i par godina unazad brinemo o njemu i da mu pomognemo da mu boravak u školi bude što lakši. Pre par godina je izgrađena rampa za decu sa invaliditetom, a prošle godine smo uradili toalete koji im omogućuju odlazak u isti - navela je Mučenski za TV Vesti.

Foto: Printscreen TV Vesti

Kompletnom adaptacijom toaleta deci sa invaliditetom obezbeđeni su jednaki uslovi za učenje, rad, rast, razvoj i druženje.

Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom za ovu adaptaciju obezbedio je oko četiri miliona dinara.

#Ministarstvo za rad | boračka i socijalna pitanja

#OŠ "Bratstvo i jedinstvo

#Srbija bez barijera