AKTUELNO

Vozači se upozoravaju da su tokom noći i jutra temperature ispod nule, pa vlažne deonice puteva postaju klizave i opasne, zaustavni put je duži, izletanja češća, a opasnost od lančanih sudara udvostručena.

Kako je jutros saopštio Auto moto savez Srbije (AMSS), na pojedinim kolovozima su snežne padavine prethodnih dana donele i nove slojeve snega te se na tim putevima preporučuje upotreba lanaca. Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, KiM, Novog Pazara, Valjeva, Vranja te se preporučuje oprezna vožnja.

Zbog velikog odrona kod Novog Pazrara na putu kod mesta Кaznoviće saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom u dužini od 50 metara uz regulisanje saobraćaja semaforima.

Kod Zaječara ima sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima a najviše ih ima na Djerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije.

Neprohodan je pravac Raška - Кuti – Odvraćenica.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na više puteva.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicima ni na putničkim terminalima graničnih prelaza.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza na izlazu na prelazu Bezdan čeka se osam sati, na Horgošu tri sata, Kelebiji dva sata, Gradini sat, na Batrovcima tri sata, a na prelazu Šid dva sata.

#AMSS