AKTUELNO

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je danas u selu Bošnjacu kraj Lebana porodicu Krivokapić koja je dobila subvencije za kupovinu prvog stana po osnovu rođenja deteta u 2022. godini, kao i hraniteljsku porodicu Ivane Miljković kod koje je na smeštaju petoro dece.

Ministarka je istakla da je veoma srećna što je porodici Krivokapić država pomogla da kupe stan, budući da je majka dobila priliku da uz pomoć subvencije države postane vlasnica ove nekretnine.

Kisić je naglasila da je do sada oko 100 majki ostvarilo ovo pravo i podsetila da je Vlada donela odluku o nastavku podrške porodicama prilikom kupovine prve nepokretnosti i u 2023. godini, saopšteno je iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiji.

- Tokom 2022. godine vlasnice nepokretnosti postale su mame iz različitih gradova Srbije. Obezbeđivanje doma je jedan od najvažnijih životnih trenutaka svakog čoveka - istakla je ona.

Kisić je naglasila da je od Nove godine povećan i roditeljski dodatak.

- Od 1. januara 2023. godine dodatno je povećan i roditeljski dodatak. Sve ove mere su doprinele da broj beba u Srbiji u toku 2022. godine, u odnosu na prethodnu godinu, bude veći za 188, odnosno za 0,3 odsto - rekla je ona.

Ivan Krivokapić, koji je sa suprugom Jelenom u martu prošle godine postao roditelj sina Milije, naveo je da im ova subvencija države mnogo znači i da će posle nekoliko godina zajedničkog života sa njegovim roditeljima konačno imati svoj dom.

Ministarka je prilikom posete porodici Ivane Miljković, kod koje je smešteno petoro dece, izrazila zadovoljstvo što u Srbiji postoje ljudi koji su spremni da na sebe preuzmu tako važnu i veliku odgovornost.

Vlada Srbije danas je u Lebanu obeležila 100 dana rada.