AKTUELNO

Opasne vremenske prilike za našu zemlju!

U Srbiji je, izuzev u Vojvodini i Šumadiji, na snazi narandžasti meteoalarm, koji je izdat od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda. To znači da su prognozirane opasne vremenske prilike koje mogu da budi opasne po ljude i životinje, i da prouzrokuju materijalnu štetu.

Foto: RHMZ

Preporuka hidrometerološkog zavoda u mestima gde je na snazi narandžasti meteoalarm, jeste da se stanovnici pridržavaju saveta nadležnih službi.

U Šumadiji i Pomoravlju ljudi treba da budu na oprezu i da se informišu o vremenskim uslovima, jer je moguća pojava snežnog pokrivača.

Stanovnici Beograda i Vojvodine ne moraju da razmišljaju o vremenskim neprilikama, jer ih sem niskih temperatura, ne očekuju nepogode.

U ovom delu Srbije vreme će biti suvo, bez padavina.

Osim narandžastog meteo alarma izdato je i upozorenje na snežne padavine.

Kako se navodi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tokom noći i sutra ujutru biće mestimično oblačno sa snegom u južnoj i istočnoj Srbiji uz stvaranje, odnosno dalje povećanje, visine snežnog pokrivača, u nižim predelima od pet do 10 centimetara.

Foto: Beta

Za one koji nisu upućeni, evo objašnjenja kada je narandžasti meteoalarm na snazi: Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Pročitajte još: Zabeleli se vrhovi Pomoravlja

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'