AKTUELNO

Udruženje veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije sutra slavi svoju krsnu slavu. Ovo udruženje postoji već godinu i po dana.

Slobodan Radmilović, predsednik Izvršnog odbora Udruženja, zastavnik prve klase izjavio je za Pink da su za godinu dana postojanja udruženja premašili očekivanja Izvršnog odbora.

- Mi mo malo na početku bili sumnjičavi da to neće ići baš tako brzo, ali hvala bogu broj članova je ogroman, i svakoga dana prsitižu novi članovi, broj je već odavno premašio plan, a kako smo mi do toga došli. Napravili smo i bili smo gosti na prijemu u novom Sadu koji su organizovali kolege iz 12. bataljona vojne policije iz novog Sada. dugo godina oni nisu pozivani i dugo godina su čekali da će neko drugi da se seti. Najsvetliji primer je da smo prvi put nakon 30 godina okupila se četa 12. četa vojne policije čije je sedište bilo u Osjeku, kanije u Somboru, a posle premešteno u Sremsku Mitrovicu. Oni su se odazvali u punom sastavu - rekao je Radmilović.

Blagoje Ljubisavljević, pukovnik u penziji izjavio je za Pink da je njihovo udruženje na samom početku definisalo četiri najvažnija cilja:

Negovanje patriotskih rodoljubivih tradicija, očuvanje moralnog lika pripadnika profesionalne službe bezbednosti vojne policije, doprinost bezbednosti i odbrani zemlje, sovijlana briga i staranje o starim, bolesnim, iznemoglim pripadnicima službe, veteranima a naročito članovima njihovih porodica - naveo je Ljubisavljević.