AKTUELNO

U okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja učinjenih od strane vozača autobusa i teretnih vozila, koja je u periodu od 13. do 19. februara ove godine sprovedena u 30 evropskih država članica mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL, sankcionisano je 549 prekršaja vozača autobusa i 6.829 prekršaja vozača teretnih vozila.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave u Subotici, ukupno 851 i na teritoriji Policijske uprave u Šapcu, gde su sankcionisana 533 vozača.

Više od trećine vozača autobusa, ukupno 197, sankcionisano je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografom, dok je 98 vozača sankcionisano zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije. Pored toga, 48 vozača autobusa sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografom sankcionisano je 2.129 vozača teretnih vozila, dok je 848 vozača prekršajno kažnjeno zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije. Takođe, 628 vozača teretnih vozila sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, a 325 vozača zbog prekoračenja brzine.

Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija je na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“ zaustavila turskog državljanina koji je upravljao teretnim vozilom i čijom je kontrolom utvrđeno čak 76 prekršaja za koje je Zakonom o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 2.840.000 dinara.

#Subotica

#saobraćajna policija