AKTUELNO

U uslovima poremećaja na globalnom tržištu, za stabilnost snabdevanja domaćeg tržišta važna je i činjenica da se u našim maloprodajnim objektima nalazi više od 80 odsto prehrambenih proizvoda srpskih proizvođača, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas posetio kompaniju Merkator S.

"Imamo male proizvođače koji imaju siguran i stabilan plasman kroz kompaniju kao što je ova. Maloprodajni objekti poput onih u sklopu kompanije Merkator S predstavljaju jednu veliku “platformu” u okviru koje svoj prostor treba da nađu i mali proizvođači na teritoriji cele naše države“, rekao je Momirović, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar je konstatovao da će Vlada Srbije i ministrarstvo trgovine uvek davati stratešku podršku kompanijama koje pomažu, u fer tržišnim uslovima, domaće male proizvođače, uz uverenje da će se i u narednom periodu nastaviti sa stabilnom saradnjom, bez poremećaja na domaćem tržištu.

"Kompanija Merkator S uspešno ostvaruje svoju misiju, a to je podrška malim proizvođačima kao i celoj privredi Srbije. Zato pozivamo sve domaće proizvođače da sklopimo čvrsta partnerstva koja će im omogućiti siguran plasman proizvoda“, rekla je generalna direktorka Merkatora S Violeta Kovačević.

#Tomislav Momirović

#domaći proizvodi