AKTUELNO

Građani će moći da obave internistički pregled i pregled pneumoftiziologa sa indikovanom dijagnostikom od 7 do 14 časova.

U Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“ sutra će, u saradnji s Gradskom opštinom “Savski venac”, biti organizovani besplatni preventivni zdravstvene preglede u cilju pravovremenog lečenja i očuvanja zdravlja.

Građani će moći da obave internistički pregled i pregled pneumoftiziologa sa indikovanom dijagnostikom od 7 do 14 časova.

- Na adresi Savska 23, u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" besplatni preventivni pregledi organizovani su za građane ove gradske opštine, ali i ostalih opština ukoliko se jave”, rekao je Vlado Batnožić, direktor Zavoda za zdravstvenu zašitu radnika “Železnice Srbije”:

- To su internistički pregledi i pregled pneumoftiziologa sa indikovanom dijagnostikom na aparatu powercube-diffusion. Aparat služi za kompletiranje plućnog nalaza kod pacijenata sa opstrukcijom pluća i otežanim disanjem”, rekao je dr Batnožić.

Pneumoftiziolog Bisa Vujadinović rekla je za Tanjug da difuzija direktno ukazuje na promene u razmeni gasova na samoj alveolarnoj membrani i daje procenat CO2 i O2 koji ulaze u pluća, odnosno koji procenat se oslobađa iz pluća.

Preglede je potrebno zakazati na telefon 011-3611-581.