AKTUELNO

Trudnica koja je noćas umrla u Užicu u šestom mesecu trudnoće je I.M. (25).

Prema saznanjima Kurira umrla je najverovatnije od sepse koju je dobila nakon što joj je uginuo plod.

- Ona je imala bolove u slabinskom delu leđa i nekoliko dana su je lečili kao da ima upalu mokraćnih puteva. Međutim, juče popodne je sa temperaturom višom od 39 stepeni, mučninom i povraćanjem došla na odeljenje ginekologije užičke bolnice. Na ginekologiji su lekari odmah ustanovili da je plod mrtav i uradili su hitan carski rez. Međutim, nesrećna devojka je imala nenormalna krvarenja, dali su joj čak 40 jedinica krvi i plazme. U pokušaju da joj spasu život, užički lekari su uradili i histeroktomiju, odstranjivanje materice. Ali i pored svih napora, devojka je umrla na operacionom stolu - kaže izvor Kurira i dodaje da je najverovatnije dobila sepsu usled toga što je plod uginuo, a nije odmah utvrđeno i reagovano.

Inače, ona je bila poslednjeg puta na ginekološkoj kontroli 15. februara i sve je bilo u redu.

Da je trudnica preminula u opštoj bolnici u Užicu potvrdila je i dr Nataša Gagović, direktorka Zdravstvenog centra Užice.

- Trudnica je primljena u teškom opštem stanju, u šestom mesecu trudnoće, dete je bilo bez znakova života, preduzete su sve mere, ali je pacijentkinja preminula - potvrdila je dr Gagović Tanjugu, a preneli su mediji.

Ona je navela da će biti formirana komisija i obavljen unutrašnji stručni nadzor, kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u lečenju, dok će obdukcija pokazati šta je uzrok smrti.