AKTUELNO

Na sastanku direktorke Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) dr Sanje Radojević Škodrić sa direktorima ortopedskih zdravstvenih ustanova, danas je dogovoreno da se utvrdi jedinstvena lista čekanja za osigurana lica.

Lista čekanja je do sada vođena po zdravstvenim ustanovama, podseća se u saopštenju RFZO.

Cilj formiranja jedinstvene liste čekanja je da se rasterete one zdravstvene ustanove koje imaju veliku listu čekanja, kao što je Institut za ortopediju Banjica, jer je prethodne dve godine bio u kovid režimu rada, a gde se trenutno za ugradnju endoproteze kuka i kolena čeka i do 10 godina.

Osigurana lica koja najduže čekaju za usluge ugradnje endoproteze kuka i kolena biće kontaktirana od strane RFZO radi izjašnjavanja o preusmeravanju u matičnu ustanovu koja tu uslugu može da pruži, kako bi se osiguranim licima omogućila operacija kuka i kolena u najkraćem mogućem roku.

Takođe, planira se značajno povećanje broja operacija u svim ustanovama, a posebno u najvećim kao što je Institut za ortopediju Banjica koji će posle rekonstrukcije biti u mogućnosti da radi znatno veći broj operacija, ističe se u saopštenju.

#Ortopedija

#RFZO