AKTUELNO

Aplikacija Zlatnik za automatsko praćenje troškova donosi revoluciju u digitalno poslovanje: Svi fiskalni računi na jednom mestu!

U Srbiji prema zvaničnoj statistici postoji više od 120 hiljada firmi u sistemu PDV, koje su u zakonskoj obavezi da knjiže i čuvaju fiskalne račune. Za mnoge od njih, a pogotovo za ovlašćene knjigovodstvene agencije koje uglavnom rade taj posao, proces unosa podataka predstavlja noćnu moru, jer je u pitanju mukotrpno fizičko prekucavanje dostavljenih računa.

Foto: Unsplash.com

To je podstaknulo IT kompaniju GMbit iz Beograda da osmisli "Zlatnik", aplikaciju za automatsko knjiženje troškova koja se početkom godine našla na tržištu. Ideja je, kako navode u ovoj kompaniji, da se pojednostavi proces praćenja troškova i čuvanja računa.

Uz pomoć apllikacije Zlatnik knjiženje je sada automatizovano.

Dovoljno je, kako objašnjavaju u Gmbit, da se mobilnim telefonom skenira fiskalni račun sa QR kodom i sve stavke su digitalizovane. I ne samo to, jer aplikacija omogućava arhiviranje, sortiranje po kategorijama, datumima a istovremeno ima i pretragu unetih podataka.

Foto: Unsplash.com

Aplikacija “Zlatnik“ je u potpunosti besplatna za privatne korisnike, dok firme imaju mogućnost izbora paketa sa licencama u trajanju od 12 meseci.

Biznis korisnici imaju pristup podacima preko portala koji im omogućava brz prikaz unetih informacija, skladištenje kao i preuzimanje fajla koji se automatski knjiži u MPP2, programu za knjigovodstvo.

Ovo softversko rešenje, kako navode u GMbit, koristi veliki broj pravnih lica u Srbiji i cilj je da se stvori jedinstvena platforma koja bi korisnicima omogućila potpuno automatizovano praćenje poslovanja.

Aplikacija Zlatnik predstavlja savremeno rešenje za praćenje i knjiženje troškova.