AKTUELNO

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

-Sutra, u sredu 15. marta počeće prijava za penzionerske kartice nove generacije.Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO (www.pio.rs) ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev. Sve je spremno, link za prijavu će biti aktivan od ponoći, a formular za popunjavanje je jednostavan. Za prijavu je potrebna samo lična karta, a čitava procedura traje do dva minuta-napisao je Mali na svom Instagram profilu.

Kartice će se izdavati sukcesivno, kako budu izrađivane, kako bi do 1. oktobra svi korisnici penzija koji se prijave imali svoje penzionerske kartice.

-Kartice će se preuzimati na šalterima Fonda PIO kojih ima 170 širom Srbije. PIO Fond će obavestiti penzionere telefonom ili mejlom, u zavisnosti za šta se korisnik bude odlučio prilikom prijave, kada njihove penzionerske kartice budu u filijali spremne za preuzimanje. Istovremeno, pozivam i društveno odgovorne kompanije da se uključe u akciju i pomognu nam u ovom važnom projektu koji predstavlja još jedan od načina da našim penzionerima pokažemo da brinemo o njima. Privredni subjekti treba da popune kontakt formu sa osnovnim podacima, koju će od sutra moći da pronađu na sajtu Fonda PIO, a sve kako bi blagovremeno bili pripremljeni sporazumi o saradnji- napisao je ministar.

Kako je Mali naveo penzionerske kartice su nam važne jer omogućavaju brojne popuste i pogodnosti za penzionere, koji će moći da kupuju po jeftinijim cenama ili da dobijaju jeftinije usluge, kod kompanija koje pokažu društvenu odgovornost i priključe se našoj akciji.

-Dakle, svako ko se prijavi za karticu imaće popuste u raznim trgovinskim lancima i prodavnicama, restoranima, salonima, muzejima, pozorištima…- napisao je on.